Mediation door Statura
Mediation
21712
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21712,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Mediation

Naar een oplossing voor uw conflict

Mediation, conflict bemiddeling met oog voor uw belangen 

Mediation, Mediator, Bemiddeling, Midden Nederland, Utrecht, Statura, foto Sandra Stokmans Fotografie

MEDIATION

Of het nu om arbeidsrelaties gaat, zakelijke conflicten, of een onbegrepen slachtoffer die verwikkeld is in een letselschadegevecht met een verzekeraar, in een samenleving zijn conflictsituaties helaas onvermijdelijk. Ze veroorzaken stress en buikpijn. Soms loopt de kwestie zo hoog op dat er niet eens meer geprobeerd wordt om met elkaar in gesprek te gaan of te blijven.

 

Mediation is een vorm van bemiddeling in conflicten, waarbij de betrokkenen, de partijen, die met elkaar een conflict hebben, de gelegenheid krijgen om weer met elkaar in gesprek te komen en om autonoom beslissingen te kunnen nemen, zonder daarbij in een bepaalde richting geduwd te worden.

 

Een mediator is een neutrale bemiddelingsdeskundige die de communicatie en onderhandelingen tussen de partijen begeleidt.

 

Het doel van de mediation is het bereiken van een oplossing voor het conflict die veelal goed uitvoerbaar en duurzaam blijkt te zijn omdat partijen in vrijheid en gezamenlijk tot deze oplossing zijn gekomen.

WAAROM MEDIATION DOOR STATURA?

Ik heb er bewust voor gekozen om ook mediator te worden, omdat ik ervan overtuigd ben dat mediation in letselschadezaken een uitstekend middel is om partijen te helpen naar een aanvaardbare oplossing toe te werken in discussies, die soms al jaren duren en maar niet tot een einde lijken te komen. Procederen is een mogelijkheid, maar het is niet altijd de beste optie. Immers een procedure duurt lang, is kostbaar, vaak onvoorspelbaar en bovendien emotioneel belastend. Een ervaren mediator, die vakkennis heeft en bekend is met de materie en de problemen waar partijen mee kampen, kan helpen om de weg naar een evenwichtig en door alle partijen als rechtvaardig ervaren resultaat te vinden.

 

Statura biedt een mediationproces waarin zij de betrokkenen ondersteunt om zelf én gezamenlijk actief naar een oplossing voor het conflict te zoeken. Het resultaat leidt tot meer inzicht in de eigen drijfveren. Met als basis de vrijwillige deelname aan het mediationproces en de vertrouwelijkheid van alle openhartig ter tafel gelegde informatie wordt een veilige omgeving gecreëerd waarin de angel uit het conflict wordt gehaald en opbouwend naar ieders belangen gekeken wordt.

Mediation, Mediator, Bemiddeling, Midden Nederland, Utrecht, Statura, foto Sandra Stokmans Fotografie

Loopt u vast in een conflict, neem vrijblijvend contact op 
voor een gratis intake gesprek!

TRAJECT

Hoe verloopt het traject?  

Tijdens het eerste contact tussen de mediator en de partijen zal algemene informatie gegeven worden over het mediationproces. Vervolgens wordt een afspraak gemaakt voor een eerste gesprek met alle partijen, waarin toegelicht wordt hoe mediation werkt en waarin afspraken gemaakt worden over de communicatie en regels tijdens het mediationproces.

 

Vervolgens start de mediation met het tekenen van de mediationovereenkomst. In deze mediationovereenkomst is onder meer de vertrouwelijkheid van de mediation geregeld. Het probleem waaraan de partijen willen werken dient duidelijk te worden. U krijgt de gelegenheid om uw eigen verhaal te vertellen.

 

Statura stelt zich tijdens de mediation neutraal op, maar toont zich ook zeker actief bij het zoeken naar oplossingen. De deelnemers worden hierbij meer dan eens uitgedaagd om ‘out of the box’ te denken! De ervaring heeft geleerd dat tijdens de mediation het vertrouwen van deelnemers groeit evenals het inzicht in de eigen belangen en de belangen van de anderen. Mediation kan binnen één gesprek tot een oplossing van het conflict leiden. Soms zijn meerdere gesprekken noodzakelijk.

 

Als er een oplossing is gevonden, dan zorgt voor Statura ervoor dat alle afspraken helder worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst.

VOORDELEN

 • Het eerste gesprek is zonder kosten voor u.
 • Mediation is snel, efficiënt en relatief goedkoop.
 • Partijen hebben zelf direct invloed op de oplossing van het conflict en geven het beslissingsmoment niet weg aan een onbekende derde (rechter).
 • Mediation is meer gericht op de toekomst dan op het verleden en draagt bij aan het behoud van de relationele betrekkingen.
 • Onafhankelijke en deskundige begeleiding
 • Geheimhouding en vertrouwelijkheid
 • Ruimte voor creatieve oplossingen

WERKWIJZE

 • Telefonisch contact
 • GRATIS een eerste kennismakingsgesprek
 • Tekenen van de mediationovereenkomst
 • Vervolgens één of enkele bijeenkomsten
 • Vastlegging van het resultaat in een vaststellingsovereenkomst
 • Napraten

KOSTEN

En hoe zit het dan met de kosten?

Ten aanzien van mediation is er wettelijk niets geregeld en werkt Statura op urenbasis. Statura biedt u het eerste gesprek gratis aan, zodat u daarna in vrijheid kunt beslissen om met het mediationproces voort te gaan.

Om te informeren of mediation door Statura een oplossing kan bieden voor uw conflict, kunt u Statura bellen of e-mailen.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kosteloos juridisch advies!