Letselschade door Statura
Letselschade
21699
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21699,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Letselschade

Met persoonlijke aandacht en betrokkenheid

Een deskundige met persoonlijke aandacht en betrokkenheid, zodat u zich kunt richten op uw herstel.

Letselschade expert Midden Nederland, Utrecht, Statura, foto Sandra Stokmans Fotografie

LETSELSCHADE

Een letselschade komt altijd onverwacht en ongevraagd. Of het nu gaat om een verkeersongeval, arbeidsongeval, sport-of spelongeval of medische fout, een letselschade veroorzaakt chaos in het dagelijkse ritme en routine. Dat wat gemakkelijk leek en zomaar kon, blijkt nu een enorme opgaaf.

 

Revalideren is topsport, en niet zelden zijn jaren later de gevolgen van de verwondingen nog voelbaar of zichtbaar.

 

Letselschadeslachtoffers en hun achterban willen zich eigenlijk alleen maar bezig houden met het herstel. Echter, bij het regelen van de schade komt zoveel meer kijken, dat men het overzicht al snel kwijt is.

WAT KAN STATURA VOOR U BETEKENEN?

Letselschade, dat is waar ik goed in ben. Een vak, dat in de 25 jaar dat ik me ermee bezig houd, steeds meer verfijning kent en steeds meer specialistische kennis vereist, terwijl er steeds minder tijd aan besteed mag worden. Immers ‘tijd is geld’. Dat stuit me tegen de borst. Hoe vertel je een slachtoffer, wiens leven op de kop staat, dat je maar een uurtje of twee vrij kunt maken om alle hectiek en veranderingen, soms blijvend, door te spreken? Onmogelijk, en het is mijn visie dat niet op zorgvuldigheid ingeleverd mag worden.

Van mij kunt u toewijding verwachten.

 

Statura biedt uitkomst voor het verhaal van uw schade: een deskundige op het gebied van letselschade, die de contacten met u en de aansprakelijke verzekeringsmaatschappij onderhoudt, die informeert, administreert, bemoedigt en het traject dat doorlopen moet worden om tot schadevergoeding te komen, aanstuurt en bewaakt.

STATURA REGELT  UW LETSELSCHADE ZAAK

Letselschade expert Midden Nederland, Utrecht, Statura, foto Sandra Stokmans Fotografie

Bent u gewond geraakt, neem vrijblijvend contact op 
voor gratis juridisch advies!

TRAJECT

  • Hoe verloopt het traject?

Statura zal nadat er (telefonisch) contact met u geweest de aansprakelijkheid beoordelen. Indien noodzakelijk zal de toedracht onderzocht worden of de plaats van het ongeval bezocht worden. Daarna zal de veroorzaker van het ongeval of de achterliggende verzekeraar aansprakelijk gesteld worden.

 

Als de aansprakelijkheid erkend is, zal Statura uw herstel op de voet volgen. Er vindt regelmatig contact met u plaats en ook een huisbezoek kan afgelegd worden. Er wordt een medisch dossier aangelegd. De aansprakelijke partij zal op de hoogte gehouden worden van uw genezing en de toestand. Pas als er een stabiele medische situatie bereikt is, gaan we nadenken over het afwikkelen van uw letselschadezaak.

 

  • Hoe wordt het medisch dossier gevormd?

Aan de artsen, waar u onder behandeling staat, wordt verzocht om hun medische inzichten op papier te zetten, zodat voor alle partijen duidelijk is hoe het met uw herstel verloopt. Met deze vertrouwelijke medische informatie wordt heel zorgvuldig omgegaan en wordt alleen ingezien door medisch adviseurs en betrokken partijen, die daartoe bevoegd zijn.

 

Soms is het noodzakelijk dat een onafhankelijk medisch specialist zijn oordeel uitspreekt over de gevolgen van het ongeval middels het verrichten van een medische expertise. De kosten hiervoor komen voor rekening van de aansprakelijke partij.

 

  • Hoe zit het met arbeidsongeschiktheid?

Bij langdurige arbeidsongeschikt is het belangrijk om te kijken naar de situatie op het werk. Bij re-integratie kan het nodig zijn dat er enkele aanpassingen worden gedaan. Soms moet er over omscholing nagedacht worden. Hiervoor wordt samengewerkt met ervaren arbeidsdeskundigen of re-integratiedeskundigen, waar Statura een uitgebreid netwerk voor heeft. De kosten hiervoor komen voor rekening van de aansprakelijke partij. Ook het berekenen van mogelijke pensioenschade mag niet vergeten worden.

 

  • Hoe zit het met alle onverwachte uitgaven die er komen?

Tussentijds wordt uw schade in kaart gebracht en worden voorschotten aan de aansprakelijke verzekeraar gevraagd. Het is niet de bedoeling dat u ook nog eens geldzorgen hebt. Als er sprake is van een medische eindsituatie, is de tijd rijp om uw letselschadezaak af te ronden. Statura structureert in overleg met u de onderhandelingen hierover.

KOSTEN

En hoe zit het dan met de kosten?
Ten aanzien van letselschade maken de kosten van Statura deel uit van uw schade en zijn op grond van artikel 6:96 lid 2 Burgerlijk Wetboek te verhalen op de aansprakelijke partij. Dat betekent voor u dat u geen facturen voor verrichte werkzaamheden door Statura zult ontvangen omdat deze rechtstreeks naar de aansprakelijke verzekeringsmaatschappij gestuurd worden.

 

In uitzonderingen, bijvoorbeeld als de aansprakelijkheid niet duidelijk is of als er sprake is van gedeeltelijke eigen schuld, dan zullen de gevolgen hiervan voor uw kosten uitvoerig besproken worden met u, zodat u vooraf weet waar u aan toe bent.

 

De ervaring heeft ons geleerd dat letselschades over het algemeen geregeld kunnen worden zonder dat daarvoor ingewikkelde, gerechtelijke procedures nodig zijn.

Letselschade kosten, letselschade expert Midden Nederland, Utrecht, Statura, foto Sandra Stokmans Fotografie